Ramana Maharshi

 

Nadat ik in contact kwam met Ramana, ging alles snel. De eerste ontmoeting (darshan) was enorm en hoelang die duurde weet ik niet, maar sindsdien is het Zelf nooit meer verdwenen en verblijf “ik” als Dat.

 

In mijn geval was het niet zo dat er inzichten kwamen of iets dergelijks, integendeel, alles verdween. Ik heb nooit antwoorden op vragen gehad, de vragen verdwenen. Wat overbleef was het Zelf.

 

Ramana is voor mij de verwezenlijking van het Zelf. Omdat zijn zuiverheid mij zo diep raakte, kon ik mij volledig overgeven, met als gevolg dat ik in zijn ogen stierf.

 

Zowel in mijn zen als in mijn advaita periode, was het de Stilte waarin de dingen duidelijk werden.     Al het wezenlijke is duidelijk geworden in mijn leven zonder woorden. Daarom kwam Ramana zo enorm binnen en kon ik Dit verstaan voorbij de woorden.

 

De dankbaarheid die ik voel voor Ramana is niet in woorden uit te drukken. Het enige wat ik kan doen, is in de hoogst mogelijke zuiverheid te verblijven en te doen wat het leven van mij vraagt.

Ramana Maharshi